Tuinhuis met aanbouw en achterwand test: de 5 beste in vergelijking

Een tuinhuis met aanbouw en achterwand is de perfecte oplossing wanneer u meer ruimte in de tuin nodig heeft. We laten je kennismaken met de beste modellen en laten je zien waar je op moet letten bij het kopen ervan.

  • Een tuinhuis met een aanbouw en een achterwand is praktisch omdat het veel ruimte biedt. Het heeft twee verdiepingen, een begane grond en een bovenverdieping. De begane grond is te bereiken via een trap die is ondergebracht in het bijgebouw. De bovenverdieping is te bereiken via een buitentrap die is bevestigd aan de achterwand van het tuinhuis.
  • Bij het kopen van een tuinhuisje met uitbouw en achterwand moet er rekening mee worden gehouden dat de stabiliteit van de gehele constructie voldoende is. Er mogen geen zwakke verbindingen of onvoldoende verankeringen zijn waardoor het huis kan gaan schuiven of kantelen. Ook bij weer en wind moet het tuinhuis stabiel blijven.
  • Een tuinhuis met aanbouw en achterwand biedt veel voordelen. Enerzijds heb je meer ruimte in het tuinhuis, omdat je er ook in de winter heerlijk in kunt zitten en relaxen. Anderzijds beschermt de achterwand tegen weer en wind. Hierdoor blijft het tuinhuis ook bij slecht weer droog.

De 5 leukste tuinhuizen met aanbouw en achterwand

Gids: Koop het juiste tuinhuis met aanbouw en achterwandmodel

Bij het kopen van een tuinhuis met aanbouw en achterwand zijn er een aantal aandachtspunten. Zodat ook u het juiste tuinhuis met aanbouw en achterwand kunt vinden, hebben wij hier de belangrijkste aankoopcriteria voor u samengevat.

Ben je op zoek naar een tuinhuisje met aanbouw en achterwand voor dikke takken, bekijk dan ons artikel over tuinhuisjes met aanbouw en achterwand voor dikke takken.

snijdikte

De grootte van een tuinhuisje met aanbouw en achterwand is afhankelijk van de grootte van het perceel waarop het tuinhuisje komt te staan. Het tuinhuis mag in de regel niet groter zijn dan de tuin waarop het staat. De maximale afmeting van een tuinhuis met aanbouw en achterwand is circa 20 vierkante meter.

snijlengte

Tuinhuis met aanbouw en achterwand kan van verschillende materialen gemaakt worden. De meeste huizen zijn gemaakt van hout, maar er zijn ook metalen of plastic huizen beschikbaar. Bij het kiezen van het materiaal moet u ervoor zorgen dat het weerbestendig is en zelfs bij vorst niet schimmelt of roest. Zorg er ook voor dat het materiaal gemakkelijk te onderhouden is.

veiligheid

Stabiliteit is een belangrijk aankoopcriterium voor een tuinhuis met aanbouw en achterwand. Het tuinhuis moet wind- en weerbestendig zijn en bestand zijn tegen stormen. Daarnaast moet de verbinding tussen het tuinhuis en de aanbouw en tussen het tuinhuis en de achterwand stabiel zijn.

gewicht

De inrichting van een tuinhuis met uitbouw en achterwand is bijna onbeperkt. Op deze manier kunnen verschillende stijlelementen worden gecombineerd. Van de rustieke houten hut tot het moderne glazen huis, alles is mogelijk. Bij het kiezen van het ontwerp moet u bijzondere aandacht besteden aan persoonlijke voorkeuren.

prestatie

De vorm van het dak van het tuinhuis met uitbouw en achterwand is belangrijk omdat het bepaalt hoeveel ruimte er in het tuinhuis beschikbaar is. Het dak van het tuinhuis kan plat of schuin zijn. Een plat dak geeft meer ruimte in de schuur, terwijl een schuur met een schuin dak de uitbouw en achterwand hoger heeft, waardoor er plaats is voor een terras.

Prijs

Een tuinhuis met aanbouw en achterwand kan een relatief hoge prijs hebben. Het is belangrijk om goed na te denken over welke functies het tuinhuis moet vervullen en wat de eisen zijn voordat je het koopt. Het is ook belangrijk om te weten hoe groot de tuinschuur is. Als je veel extra’s wilt, moet je bereid zijn meer geld uit te geven. Vaak is het ook mogelijk om goedkoop een tuinhuisje met aanbouw en achterwand te kopen als deze al wordt aangeboden.

FAQ

De beste aanbiedingen: