Tuinhuis hoekhuis test: de 5 beste in vergelijking

Iedereen die van zijn tuin houdt, komt uiteindelijk op het punt dat hij overweegt een hoektuinhuis te kopen. Omdat u uw tuin optimaal kunt benutten om er bijvoorbeeld te ontspannen of te werken. Maar welk hoektuinhuis past bij jou? En waar moet je op letten bij het kopen? Op deze en andere vragen wil deze gids een antwoord geven. Laten we eerst eens kijken wat een hoektuinhuis precies is. We laten ook zien welke voordelen het heeft ten opzichte van andere modellen tuinhuisjes. Vervolgens gaan we in op de belangrijkste aankoopcriteria. Tot slot geven we nog enkele tips hoe je het nieuwe tuinhuis-hoekhuis het beste kan gebruiken.

  • Een hoektuinhuis is bijzonder stabiel en windbeschermd doordat het aan twee kanten een hoek vormt.
  • Als het gaat om de stabiliteit bij het kopen van een tuinhuis-hoekhuis, moet worden opgemerkt dat de hoekverbindingen van het huis stabiel zijn en de verbindingen tussen de afzonderlijke elementen strak zijn. Daarnaast dient de fundering van de woning stabiel en voldoende gedimensioneerd te zijn.
  • Voor wie een grotere tuin heeft, is een tuinhuis een hoekwoning. Door de hoekpositie kan hij perfect in een hoek van de tuin worden geïntegreerd en neemt hij niet veel ruimte in beslag. Ook is hij wind- en regendicht, dus ook bij slecht weer te gebruiken.

De 5 leukste tuinhuizen hoekwoning

20%4

Keter Tuinhuis Manor 4x3, Grijs, 1.8m³

Keter Tuinhuis Manor 4×3, Grijs, 1.8m³

  • RUIM WONDER: volume ca. 1,76 m³, kleine afmetingen (buiten: BxDxH: 129x103x196cm), ontworpen om te passen op het gebied …
  • GEMAKKELIJKE ONDERHOUD: Vrijwel geen onderhoud vereist – geen peeling, verwering of vervaging omdat het is gemaakt van …
  • PRAKTISCH EN VEILIG: Afsluitbare enkele deur (slot niet inbegrepen)

Gids: Koop het juiste model tuinhuis hoekhuis

Bij het kopen van een tuinhuisje zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. Zodat ook u het juiste hoektuinhuis kunt vinden, hebben wij hier de belangrijkste aankoopcriteria voor u samengevat.

Ben je op zoek naar een hoekschuur voor dikke takken, bekijk dan ons artikel over hoekschuren voor dikke takken.

snijdikte

Hoekhuis tuinhuis kan in verschillende maten worden gekocht. Let er bij de aankoop op dat de hoekwoning in uw tuin past. De grootte van het tuinhuis hoekhuis varieert van model tot model. De afmetingen kunnen variëren tussen 2,5 en 6 meter. Denk goed na over welke maat het beste bij jou past.

snijlengte

Tuinhuis hoekhuis zijn gemaakt van hout, metaal of kunststof. Het materiaal dient afgestemd te zijn op de weersomstandigheden in de regio waar het tuinhuis komt te staan. Bij een houten hoektuinhuis moet er op gelet worden dat het hout geïmpregneerd is om het te beschermen tegen weersinvloeden. Bij metalen tuinhuis hoeshuis is aandacht te besteden aan de kwaliteit van het metaal, zodat het niet gaat roesten. Bij een kunststof hoektuinhuis dient rekening gehouden te worden met de kwaliteit van het kunststof zodat het niet broos wordt.

veiligheid

Tuinhuis hoekwoningen zijn zeer stabiel doordat ze twee muren hebben. Ze zijn wind- en regenbestendig. Ze kunnen ook worden uitgerust met een goot.

gewicht

Koop een tuinhuis hoekwoning Een tuinhuis hoekwoning is een bijzonder model omdat het een hoekwoning is. Ze zijn niet alleen een echte blikvanger, ze bieden ook meer binnenruimte. Ze zijn daarom perfect voor iedereen die graag veel ruimte heeft. Daarnaast kunt u bij een tuinhuis hoekwoning ook zelf bepalen of het een open of gesloten model moet worden. Bij open modellen is vooral de veranda belangrijk omdat je hier ook bij slecht weer kunt zitten. Bij gesloten modellen is het echter belangrijk dat je zorgt voor een goede isolatie, anders kan het snel oncomfortabel worden.

prestatie

Bij het kopen van een hoektuinhuis moet rekening worden gehouden met de vorm van het dak. Er zijn verschillende dakvormen die een hoektuinhuis kan hebben. De daktypen zijn: zadeldak, lessenaarsdak, schilddak en mansardedak. De vorm van het dak moet worden gekozen op basis van welke vorm het beste bij het huis past.

Prijs

De prijzen voor tuinhuis hoekwoningen lopen sterk uiteen. Er zijn modellen die al voor een paar honderd euro verkrijgbaar zijn, maar er zijn er ook die enkele duizenden euro’s kosten. Let daarom bij het maken van uw keuze goed op wat het betreffende model te bieden heeft. Het is ook belangrijk om op de maat te letten. Want hoe groter de hoekwoning van het tuinhuis, hoe duurder het is.

FAQ

Wat is een tuinhuis hoekwoning?

Een hoektuinhuis is een klein huisje in een hoek van een tuin. Het dient als accommodatie voor tuinieren of als opslag voor tuingereedschap en andere gebruiksvoorwerpen.

Wat zijn de voordelen van een tuinhuis hoekwoning?

Een hoekwoning biedt als voordeel dat je hem aan twee kanten kunt gebruiken. Zo heb je meer ruimte om tuinspullen op te bergen of kun je hem gebruiken als afdak voor fietsen of tuingereedschap. Het is ook beter beschermd tegen de wind omdat het om hoeken is gebouwd.

Waarom zou ik een tuinhuis hoekwoning kopen?

Een tuinhuisje hoekwoning kan dienen als beschutting bij slecht weer. Anderzijds kan het gebruikt worden als opslagruimte voor tuinmeubelen, barbecue, enz. Bij slecht weer ben je beschermd tegen regen, wind en kou. Het is ook een goede plek om tuingereedschap op te bergen.

De beste aanbiedingen: