Tuinhuis gemaakt van OSB-panelen test: de 5 beste in vergelijking

Iedereen met een tuin weet hoe fijn het is om buiten te zijn. Met een tuinhuis van OSB-panelen verfraai je je tuin nog meer. Bij het kopen van een tuinhuis van OSB-panelen komt echter veel kijken. Daarom hebben we een gids voor je samengesteld, waarin we de beste tuinhuizen van OSB-panelen presenteren.

  • Een tuinhuis gemaakt van OSB-panelen kenmerkt zich door het feit dat het relatief snel en eenvoudig op te zetten is. Het is ook relatief stabiel en weerbestendig.
  • Als het gaat om de stabiliteit van tuinhuisjes gemaakt van OSB-panelen, moet worden opgemerkt dat deze panelen niet weerbestendig zijn. Ze mogen daarom niet buiten worden opgesteld.
  • OSB-panelen zijn een goedkoop en snel bouwmateriaal voor tuinhuizen. Ze zijn gemakkelijk te verwerken en uiterst stabiel.

De 5 beste tuinhuizen gemaakt van OSB-panelen

Gids: Koop het juiste tuinhuis gemaakt van OSB-panelen

Bij het kopen van een tuinhuisje gemaakt van OSB panelen zijn er een aantal aandachtspunten. Zodat ook u het juiste tuinhuis van OSB-panelen kunt vinden, hebben we hier de belangrijkste aankoopcriteria voor u samengevat.

Ben je op zoek naar een tuinhuisje van OSB-planken voor dikke takken, bekijk dan ons artikel over tuinhuisjes van OSB-planken voor dikke takken.

snijdikte

Bij het kiezen van een tuinhuis moet naast het formaat ook gekeken worden naar de kwaliteit van het materiaal. OSB-panelen zijn een goedkoop en robuust materiaal voor tuinhuisconstructies. De panelen zijn gemaakt van meerlaags multiplex en zijn verkrijgbaar in diktes van 12, 15 en 18 mm. De panelen zijn gemakkelijk te verwerken en zijn over het algemeen weerbestendig. Bij het kiezen van een tuinhuisje moet er echter rekening mee worden gehouden dat OSB-panelen niet zo stabiel zijn als andere houtsoorten. Het tuinhuis mag daarom niet te groot zijn.

snijlengte

OSB-panelen zijn gemaakt van meerlaags multiplex. Ze hebben een hoge stabiliteit en zijn daarom zeer geschikt voor de bouw van tuinhuizen. De platen zijn verkrijgbaar in verschillende diktes, zodat u de platen ook kunt gebruiken bij de materiaalkeuze voor uw tuinhuisje. Let bij het maken van uw keuze echter op de weersbestendigheid van de OSB-panelen. Ze moeten minstens voldoen aan klasse 3 om een ​​hoge stabiliteit te garanderen, zelfs in extreme weersomstandigheden.

veiligheid

Een tuinhuis gemaakt van OSB-panelen moet bestand zijn tegen weer en wind. OSB-panelen zijn niet erg stabiel en kunnen gemakkelijk breken. Zorg er daarom bij het kopen voor dat het tuinhuis van OSB-panelen een goede stabiliteit heeft.

gewicht

Een tuinhuis gemaakt van OSB-panelen kan in verschillende uitvoeringen worden gekocht. Er zijn tuinhuisjes gemaakt van OSB-panelen, die in een modern en eenvoudig ontwerp zijn gehouden. Ze hebben een glad oppervlak en zijn daarom ook ideaal als speelhuisje voor kinderen. Als alternatief is er ook een tuinhuis gemaakt van OSB-panelen, die in een rustiek ontwerp zijn gehouden. Ze hebben een houtlook en zien er heel natuurlijk uit.

prestatie

Het dak van een tuinhuis gemaakt van OSB-panelen kan zowel een plat dak als een zadeldak hebben. Bij het kiezen van de vorm van het dak moet er rekening mee worden gehouden dat een plat dak gemakkelijker te bouwen is dan een zadeldak. Een zadeldak is echter stabieler en windvaster dan een plat dak. Bij het kiezen van de vorm van het dak moet ook worden overwogen of er een bitumen dakshingle of een metalen goot op het dak moet worden gelegd.

Prijs

Tuinhuisjes gemaakt van OSB-panelen kosten tussen de € 200 en € 1.500. Dat hangt af van het gebruikte materiaal, de grootte en de uitrusting. Let bij het kopen op de kwaliteit van de administratie en de verwerking.

FAQ

Wat zijn de voordelen van OSB-panelen in tuinhuizen?

OSB panelen tuinhuizen bieden veel voordelen. Ze zijn zeer stabiel, waterafstotend en bestand tegen schimmel. Bovendien zijn ze relatief eenvoudig te monteren.

Hoe worden OSB-panelen tuinhuizen gebouwd?

Tuinhuizen gemaakt van OSB-panelen worden op de volgende manier gebouwd: Eerst wordt een betonnen of stenen fundering gebouwd. Hierop worden de OSB panelen geplaatst en met schroeven vastgezet. Daarna worden de muren en het dak van het tuinhuis opgetrokken. De dakpanelen worden op de OSB-panelen geplaatst en met schroeven vastgezet.

Hoe lang gaan OSB-platen mee voor tuinhuizen?

OSB-panelen houden meestal heel goed stand omdat ze erg stabiel en robuust zijn. Er zijn echter uitzonderingen, dus het is niet mogelijk om een ​​algemene uitspraak te doen. In principe moet je OSB-panelen echter elke vijf tot acht jaar vervangen om te voorkomen dat de panelen drassig worden.

De beste aanbiedingen: