Tuinhuis 150 × 200 test: de 5 beste in vergelijking

Een tuinhuisje 150×200 is het perfecte formaat voor iedereen die veel ruimte in de tuin nodig heeft. Er zijn veel verschillende modellen op de markt, elk met hun eigen voor- en nadelen. Het is daarom belangrijk om voor de aanschaf uit te zoeken welke tuinschuur 150×200 het beste bij u past. In deze gids leest u waar u op moet letten bij het kopen van een tuinhuis 150×200, welke modellen er beschikbaar zijn en wat ze kosten. Je krijgt ook tips over het onderhouden en bouwen van een tuinhuisje van 150×200.

 • Een tuinhuis 150×200 kenmerkt zich door zijn afmeting van 150×200 cm. Het is groot genoeg om in te zitten, te eten of te werken. Het is gemaakt van hout en heeft twee ramen en een deur.
 • Als het gaat om de stabiliteit van een tuinhuis van 150×200, moet worden opgemerkt dat het wind- en weerbestendig is. Het moet ook goed vakmanschap hebben, zodat het niet instort bij harde wind of regen.
 • Een tuinhuisje van 150×200 is groot genoeg voor een tafel en meerdere stoelen. Ook is er voldoende ruimte om tuinmeubelen of fietsen te stallen.

De 5 beste tuinhuizen 150×200

2

ALPHOLZ Alster tuinschuur, houten gereedschapsschuur, 251x139x210 cm, lessenaarsdak, incl. vloer, tuinberging, fietsenstalling, 3m², 19mm wand, incl. dakleer, naturel

ALPHOLZ Alster tuinschuur, houten gereedschapsschuur, 251x139x210 cm, lessenaarsdak, incl. vloer, tuinberging, fietsenstalling, 3m², 19mm wand, incl. dakleer, naturel

 • ✔️ 19 mm WANDDIKTE: tuinhuis met hoogwaardige 19 mm stabiele elementconstructie. Dankzij omringende frames op basis van…
 • ✔️ 19 mm WANDDIKTE: tuinhuis met hoogwaardige 19 mm stabiele elementconstructie. Dankzij omringende frames op basis van…
 • ✔️STABIELE DAKCONSTRUCTIE: De dakconstructie van het houten huis bestaat uit 19 mm massief houten elementen. Uniek…

5%3

Keter gereedschapsschuur Manor pent 6x6

Keter gereedschapsschuur Manor pent 6×6

 • STABIEL: Robuuste dubbelwandige constructie, weer- en UV-bestendig, bestand tegen sneeuwbelastingen tot 75 kg/m²
 • GEMAKKELIJKE ONDERHOUD: Vrijwel geen onderhoud vereist – geen peeling, verwering of vervaging omdat het is gemaakt van …
 • GOED DOORDACHT: Vast geïnstalleerd raam zorgt voor daglicht binnen en de geïntegreerde ventilatie voor een …

27%4

Keter Tuinhuis Factor 6x6

Keter Tuinhuis Factor 6×6

 • Complete gereedschapsschuur
 • Inhoud ca. 6,1 m³
 • 1 dubbele deur, 1 vast raam Binnenmaat product: BxDxH : 162x182x200 cm

Gids: Het juiste tuinhuis 150×200 model kopen

Er zijn een paar dingen waar u op moet letten bij het kopen van een tuinhuisje van 150×200. Zodat ook jij het juiste tuinhuis 150×200 kunt vinden, hebben we hier de belangrijkste aankoopcriteria voor je samengevat.

Ben je op zoek naar een 150×200 tuinhuisje voor dikke takken, bekijk dan onze post over 150×200 tuinhuisjes voor dikke takken.

snijdikte

Een tuinhuis 150×200 vereist een vloeroppervlak van ongeveer 15 vierkante meter. Zorg er daarom bij het maken van uw keuze voor dat u voldoende ruimte heeft. Als het gebied te klein is, lopen bewoners al snel tegen hun grenzen aan.

snijlengte

Een tuinhuis 150×200 kan van verschillende materialen gemaakt worden. De meeste modellen tuinhuisjes zijn gemaakt van hout. Maar er zijn ook metalen of kunststof modellen beschikbaar. Voordat u koopt, moet u overwegen welk materiaal het beste bij uw tuin past. Houten tuinhuizen zien er natuurlijk het mooist uit, maar ze zijn ook het meest kwetsbaar voor de elementen. Metalen of plastic huizen zijn daarentegen weerbestendiger, maar niet zo visueel aantrekkelijk.

veiligheid

Een tuinhuis 150×200 moet een hoge mate van stabiliteit hebben om weer en wind te kunnen weerstaan. Daarnaast moet het tuinhuis van een robuust materiaal zijn gemaakt zodat het lang meegaat. Bij het kiezen moet u letten op de kwaliteit.

gewicht

Bij het kopen van een tuinhuis 150×200 moet er gelet worden op het ontwerp. Het tuinhuis moet passen bij de stijl van de tuin. Er zijn verschillende uitvoeringen die een tuinhuisje 150×200 kan hebben. Er zijn tuinhuizen in modern design en ook in rustiek design. Het moderne ontwerp is heel eenvoudig en duidelijk. De rustieke vormgeving is een beetje speels en heeft meer hout verwerkt. Beide ontwerpen hebben hun voordelen. Het moderne design is zeer onderhoudsvriendelijk, terwijl het rustieke design iets meer nadruk legt op de uitstraling.

prestatie

De vorm van het dak is cruciaal voor bescherming tegen regen en sneeuw. Er zijn drie mogelijke dakvormen: schuin dak, lessenaarsdak en plat dak. Bij een zadeldak is het dak in het midden hoger dan aan de zijkanten. Bij een lessenaarsdak is het dak aan de zijkanten vlak maar aan de voorkant hoger. Bij een plat dak is het dak plat.

Prijs

De prijs van een tuinhuis van 150×200 kan sterk variëren. Er zijn veel goedkope modellen, maar ook hele dure. Voordat u koopt, moet u goed nadenken over wat u nodig heeft en wat u bereid bent te investeren. Ook is het belangrijk dat de tuinschuur past bij de rest van de tuinuitrusting.

FAQ

Wat is de beste maat voor een tuinhuisje?

De grootte van het tuinhuis is afhankelijk van persoonlijke wensen. Voor een gereedschapsschuur is een afmeting van ongeveer drie bij vier meter voldoende. Als je je tuinhuis als huis wilt gebruiken, moet je op een grotere oppervlakte letten. Voor een woongebouw moet het vloeroppervlak ongeveer zes bij zes meter zijn.

Welke apparatuur is aan te raden?

Bij het kopen van een tuinhuis moet u letten op hoogwaardige afwerking en uitgebreide uitrusting. Zo is een goot aan te raden om regenwater van het dak af te voeren. Ook een aansluiting voor elektrische verlichting is handig zodat het tuinhuis ook in het donker gebruikt kan worden. Een raam is ook aan te raden, zodat u bij mooi weer kunt ontspannen in het tuinhuisje.

Wat mag een tuinhuisje kosten?

Tuinhuizen zijn er in alle prijsklassen. Er is alles, van goedkope modellen gemaakt van spaanplaat tot adellijke huizen gemaakt van hout of steen. Prijzen variëren afhankelijk van grootte, uitrusting en fabrikant. Gemiddeld kost een tuinhuisje tussen de 1.000 en 3.000 euro.

De beste aanbiedingen: