Test met funderingsstenen voor tuinhuizen: de 5 beste in vergelijking

Als je een tuinhuis wilt bouwen, moet je eerst bedenken op welke fundering het moet staan. Want een tuinhuisje kan alleen veilig worden gebouwd op een stabiele ondergrond. Er zijn verschillende manieren om een ​​fundering te maken, bijvoorbeeld met betonplaten, houten balken of funderingsstenen. Als u besluit funderingsstenen te gebruiken, moet u een paar dingen overwegen voordat u ze koopt.

  • Funderingsstenen voor tuinhuisjes kenmerken zich doordat ze zeer stabiel zijn. Ze zijn gemaakt van beton en daardoor extreem robuust. Ze zijn ook vorstbestendig, wat betekent dat ze bij extreme temperaturen kunnen worden gebruikt.
  • De fundering van een tuinhuis moet absoluut stabiel zijn, zodat het niet omvalt bij weer en wind. Daarom moet het voldoende groot zijn en op een solide basis worden opgesteld. Bij het kiezen van de funderingsstenen moet erop worden gelet dat ze een goede stabiliteit hebben.
  • De funderingsstenen worden gebruikt om een ​​dragende grondplaat te bouwen waarop het tuinhuis kan staan. Zonder funderingsstenen bestaat het risico dat het tuinhuis bij harde wind of regen omvalt.

De 5 beste funderingsstenen voor tuinhuizen

2

Maxerio 80 cm basisset van 12 schroeffunderingen + toebehoren;  Ø60x2;  M12

Maxerio 80 cm basisset van 12 schroeffunderingen + toebehoren; Ø60×2; M12

  • Deze set bevat: 12 x Kernschroeffunderingen 80 cm; 12 x console (rechthoekige houten steun); 2 x inschroefstang; 12x schroef…
  • UW PROJECTEN – tuinhuis, terras, kinderspeelhuis, speeltoren, parasol, tuinsauna, barrelsauna, serre,…
  • INDRAAIEN EN ZITTEN – Draai de kernschroeffundering met de inschroefstang in de grond en je bent klaar! jouw basis…

Gids: Koop het juiste model tuinhuis funderingssteen

Bij het kopen van een tuinhuisje zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. Zodat ook u de juiste funderingsstenen voor uw tuinhuis kunt vinden, hebben wij hier de belangrijkste aankoopcriteria voor u samengevat.

Als je op zoek bent naar een funderingsblok voor een tuinhuisje voor dikke takken, bekijk dan ons artikel over funderingsblokken voor een tuinhuisje voor dikke takken.

snijdikte

Funderingsstenen voor tuinhuisjes moeten worden gekozen in een maat die past bij de grootte van het geplande tuinhuisje. De funderingsstenen moeten ook stabiel zijn en een goede stabiliteit hebben. Bij de keuze van de funderingsstenen moet ook gelet worden op de weersbestendigheid, aangezien funderingsstenen buiten aan hoge belasting worden blootgesteld.

snijlengte

Funderingsstenen voor tuinhuisjes kunnen gemaakt zijn van beton, natuursteen of kunststeen. Let bij het kiezen van het materiaal op de aard van de vloer. Beton is relatief zwaar, dus het werkt het beste op vaste grond. Natuursteen is iets lichter en daardoor ook geschikt voor zachtere vloeren. Kunststeen is het lichtst en kan zelfs op zachte vloeren worden gelegd.

veiligheid

Let bij het kopen van funderingsstenen voor een tuinhuisje op de stabiliteit. Alleen hoogwaardige funderingsstenen garanderen een veilige stabiliteit van het tuinhuis. Het is raadzaam om betonnen funderingsstenen te gebruiken. Deze zijn bijzonder stabiel en bestand tegen weersinvloeden. Let bij het kiezen van de funderingsstenen ook op de maat. De funderingsstenen moeten groot genoeg zijn om de hele grond onder het tuinhuisje te bedekken.

gewicht

Als fundering voor een tuinhuisje dienen in ieder geval funderingsstenen te worden gebruikt. Deze zijn er in verschillende uitvoeringen, zodat u de fundering kunt vinden die bij uw tuinhuisje past. De stenen kunnen bijvoorbeeld vierkant, rechthoekig of rond zijn. Ze kunnen ook verschillende kleuren hebben, zodat u een individuele basis kunt creëren. De funderingsstenen moeten altijd op een stevige ondergrond worden geplaatst. Zo voorkom je dat de tuinschuur omvalt bij hevige regen of wind. Zorg er ook voor dat de funderingsstenen stabiel zijn. Let er daarom bij het kopen op dat de stenen van goede kwaliteit zijn.

prestatie

De dakvorm van een funderingssteen voor een tuinhuisje kan rechthoekig, vierkant of trapeziumvormig zijn. Bij het kiezen van de vorm van het dak moet rekening worden gehouden met de fundering, aangezien de vorm van het dak moet worden aangepast aan de vorm van de fundering. Bij een rechthoekige fundering is een rechthoekig dak het meest geschikt, bij een vierkante fundering een vierkant dak en bij een trapeziumvormige fundering een trapeziumvormig dak.

Prijs

De prijs voor funderingsstenen voor tuinhuisjes is afhankelijk van de maat, het materiaal en de fabrikant. Gemiddeld kosten de funderingsstenen tussen de 10 en 100 euro. Het is belangrijk dat u precies weet hoe groot uw tuinhuis is en welke funderingsstenen nodig zijn voordat u het koopt. Zorg er ook voor dat ze van hoge kwaliteit zijn, zodat de funderingsstenen lang meegaan.

FAQ

De beste aanbiedingen: