Schiller’s tuinhuistest: de 5 beste in vergelijking

Schiller’s tuinhuis is een bekend merk voor tuinhuizen. Maar welk model past bij jou? Wij hebben de beste Schillers tuinhuizen voor je getest.

  • Het tuinhuis van Schiller is een bijzonder goed bewaard gebleven voorbeeld van een vroegmodern tuinhuis. Het werd gebouwd rond 1780 en is sindsdien vrijwel onveranderd gebleven. Het wordt ook gekenmerkt door zijn uitstekende uitrusting met artistiek houtsnijwerk.
  • Als het gaat om de stabiliteit van Schiller’s tuinhuis, moet worden opgemerkt dat de constructie voldoende stabiel is en bestand is tegen weer en wind. Daarnaast moet er aandacht worden besteed aan de verwerking, zodat het huis na korte tijd niet wiebelt of zelfs afbreekt.
  • Het Schillers tuinhuis is een bijzonder tuinhuis omdat het door Schiller zelf is ontworpen. Het is zeer degelijk gebouwd en heeft veel extra’s die andere tuinhuizen niet hebben. Het is ook uniek en wordt daarom zelden aangeboden.

De 5 beste Schillers tuinhuizen

Gids: Koop het juiste Schillers tuinhuismodel

Bij het kopen van een Schillers tuinhuisje zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. Zodat ook u de juiste Schillers tuinberging kunt vinden, hebben wij hier de belangrijkste aankoopcriteria voor u samengevat.

Bent u op zoek naar een Schillers tuinhuisje voor dikke takken, kijk dan eens bij ons artikel over Schillers tuinhuisjes voor dikke takken.

snijdikte

De grootte van een Schillers tuinhuis verschilt per model. Kortom, als je een huis koopt, moet je ervoor zorgen dat het in je eigen tuin past. De woningen zijn in de regel tussen de 8 en 12 vierkante meter groot.

snijlengte

Het materiaal waaruit een Schillers tuinhuis wordt gemaakt is bepalend voor de kwaliteit en levensduur van het Schillers tuinhuis. De meeste tuinhuizen van Schillers zijn gemaakt van hout. Het gebruikte hout moet afkomstig zijn uit duurzaam beheerde bossen. Let daarom goed op het FSC-keurmerk. Ook is het belangrijk dat het gebruikte hout weerbestendig is en niet gaat rotten. Als alternatief voor een houten constructie kan een Schillers tuinhuis ook van metaal worden gemaakt. Deze variant is echter niet zo flexibel en aanpasbaar als een houten tuinhuis.

veiligheid

Bij het kopen van een Schillers tuinhuisje moet gelet worden op de stabiliteit. Het huis moet wind- en weerbestendig zijn om lang buiten te kunnen staan. Daarnaast moet de afwerking van hoge kwaliteit zijn zodat het tuinhuis lang meegaat.

gewicht

Het ontwerp van een Schillers tuinhuis is zeer variabel en kan worden aangepast aan persoonlijke voorkeuren. Er zijn verschillende dakvormen waaruit gekozen kan worden, evenals verschillende kleuren en materialen voor de buitenmuren. Bij de inrichting van het interieur kun je ook individueel beslissen of je bijvoorbeeld een woongedeelte, een slaapgedeelte of een keuken wilt inrichten.

prestatie

Het dak van een Schillers tuinhuis kan zowel een schuin dak, een lessenaarsdak als een schilddak hebben. Het schilddak is het meest voorkomende type dak omdat het een goede stabiliteit biedt. Bij een lessenaarsdak is het dak platter dan bij een zadeldak, waardoor de binnenruimte iets groter is. Bij een zadeldak loopt het dak schuin af en biedt zo een betere isolatie.

Prijs

Een Schillers tuinhuis is verkrijgbaar in verschillende maten en kan afhankelijk van het ontwerp tussen de 1.000 en 3.000 euro kosten. Wie kwaliteit waardeert, moet echter niet aan het verkeerde eind besparen, want een goedkoop tuinhuis van karton is snel kapot en niet weerbestendig. Dus als u lang van uw Schillers tuinhuis wilt genieten, moet u wat meer geld uitgeven en vertrouwen op een hoogwaardig model.

FAQ

Wat zijn de afmetingen van Schiller’s tuinhuizen?

De tuinhuizen van Schiller zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Er zijn kleine tuinhuizen met een vloeroppervlak van circa 9 vierkante meter, maar ook grotere varianten met een vloeroppervlak tot 36 vierkante meter. De hoogte van de tuinhuizen is meestal rond de 2,10 meter, maar er zijn ook modellen met een hoogte tot 2,70 meter.

Welke materialen zijn gebruikt voor de tuinhuizen?

Tuinhuizen zijn gemaakt van hout, metaal, kunststof of steen. Meestal wordt hout gebruikt omdat het goedkoop en gemakkelijk te bewerken is.

Hoe worden de Schillers tuinhuizen gemonteerd?

De tuinhuizen van Schillers zijn gemonteerd op een betonplaat. De betonplaat wordt vooraf berekend en op de grond geplaatst. De Schillers tuinhuizen worden vervolgens op de betonplaat geplaatst en vastgeschroefd.

De beste aanbiedingen: