Noordse tuinhuistest: de 5 beste in vergelijking

Als u een tuin heeft, wilt u deze dienovereenkomstig gebruiken. Naast de barbecue en het terras is een tuinhuisje een geweldige manier om uw tuin te verfraaien. Maar welk tuinhuis past bij jou? In deze gids leer je alles over Scandinavische tuinhuizen.

  • Nordic tuinhuizen kenmerken zich door hun eenvoud, functionaliteit en modern design. Ze zijn gemaakt van hout en zijn zeer weerbestendig. Ook bieden ze voldoende ruimte voor tuinmeubelen en andere tuinartikelen.
  • Stabiliteit is vooral belangrijk bij het kopen van een Scandinavisch tuinhuis, omdat deze meestal gevoeliger zijn voor wind dan conventionele tuinhuismodellen. Vooral bij modellen met een platdakconstructie is voldoende stabiliteit van belang, zodat er bij weer en wind geen risico is op schade aan het tuinhuis. Daarnaast dient het tuinhuis zo goed mogelijk te worden verankerd zodat het bij storm niet omvalt.
  • De voordelen van een Scandinavisch tuinhuis liggen voor de hand: – het is weer- en winterbestendig – het is zeer stabiel en duurzaam – het is visueel aantrekkelijk – het biedt veel ruimte – het is ideaal voor in de tuin

De 5 beste Scandinavische tuinhuizen

4

OSMO Country Color High Solid Diverse kleuren Weerbestendige verf Waterafstotend - Oppervlakteverf zonder kwast (wit 2101)

OSMO Country Color High Solid Diverse kleuren Weerbestendige verf Waterafstotend – Oppervlakteverf zonder kwast (wit 2101)

  • Toepassingsgebieden: Osmo Country Color is bij uitstek geschikt voor elk hout buiten waar een dekkende, biocidevrije, …
  • Houten gevels, balkons, ramen en luiken, schuttingen, pergola’s, houten shingles, tuinmeubelen en tuinhuizen, carports…
  • Ideaal voor het vernieuwen van oude poreuze laklagen en verweerde houten oppervlakken.

5

OSMO Country Colour Nordic Rood 2500 ml

OSMO Country Colour Nordic Rood 2500 ml

  • De kleur dringt diep door in de vezels en laat het hout ademen. (houtcoating met open poriën)
  • Het blijft blijvend elastisch, scheurt niet, schilfert niet en schilfert niet af.
  • Twee lagen voor een dekkende laag, de houtstructuur blijft herkenbaar.

Gids: Het juiste Scandinavische tuinhuismodel kopen

Er zijn een paar dingen waar u op moet letten bij het kopen van een Scandinavisch tuinhuis. Zodat ook u het juiste Scandinavische tuinhuis kunt vinden, hebben we hier de belangrijkste aankoopcriteria voor u samengevat.

Als je op zoek bent naar een Scandinavische tuinschuur voor dikke takken, bekijk dan onze post over Scandinavische tuinschuurtjes voor dikke takken.

snijdikte

Een Nordic tuinschuur kan in verschillende maten worden gekocht. Bij de keuze moet u er rekening mee houden hoeveel ruimte er in de tuin beschikbaar is en welke maat het tuinhuis moet hebben. In de regel variëren de afmetingen tussen de 6 en 18 vierkante meter.

snijlengte

Nordic tuinhuisjes kunnen van verschillende materialen worden gemaakt. De meeste huizen zijn gebouwd van hout, maar steen en beton zijn ook mogelijk. Bij de materiaalkeuze moet er rekening mee worden gehouden dat Scandinavische tuinhuizen vorst- en weerbestendig moeten zijn. Zorg er ook voor dat het materiaal past bij de stijl van het tuinhuis.

veiligheid

Stabiliteit is een doorslaggevend criterium bij de aankoop van een Scandinavisch tuinhuis. Het tuinhuis moet stabiel blijven, zeker bij weer en wind. Zorg er daarom bij het kopen voor dat het tuinhuis van stabiel materiaal is gemaakt. Bovendien moet de verankering van het tuinhuis zo zijn dat het niet omvalt, zelfs niet bij harde wind.

gewicht

Nordic tuinhuizen kunnen in veel verschillende uitvoeringen worden gekocht. Het uiterlijk kan variëren van eenvoudige, rustieke huizen tot zeer moderne en elegante gebouwen. Bij het kiezen van het juiste ontwerp is het belangrijk om rekening te houden met de persoonlijke smaak en voorkeuren van de eigenaar. Er moet ook worden opgemerkt dat het huis in goede staat moet worden gehouden en verzorgd om zijn oorspronkelijke charme te behouden.

prestatie

De vorm van het dak is een belangrijk selectiecriterium voor Scandinavische tuinhuizen. Er zijn drie verschillende soorten daken: zadeldak, schilddak en lessenaarsdak. Het zadeldak is de klassieke dakvorm en komt het meest voor. Het schilddak is platter dan het zadeldak en heeft schuine dakspanen aan de zijkanten. Het lessenaarsdak is het platste dak en heeft een hoek van ongeveer 35 graden. Het schilddak is het meest populair voor Scandinavische tuinhuizen, omdat het het meest bestand is tegen weer en wind.

Prijs

Nordic tuinhuizen kunnen erg duur zijn. De prijs kan variëren afhankelijk van de grootte, uitrusting en materiaal. In de regel liggen de prijzen tussen de 2.000 en 10.000 euro. Het loont daarom de moeite om goed na te denken over wat het tuinhuis moet kunnen en welke eisen je aan het materiaal stelt voordat je het koopt.

FAQ

Wat is een Scandinavisch tuinhuis precies?

Een Scandinavisch tuinhuis is een tuinhuis dat oorspronkelijk in Scandinavië werd gebruikt. Het is relatief eenvoudig van constructie en bestaat uit een eenpersoonskamer. Nordic tuinhuis betekent dat het is ontworpen en vervaardigd in Scandinavië, maar er zijn ook veel ontwerpen voor tuinhuizen die zijn geïmporteerd van Scandinavische bedrijven.

Hoeveel ruimte heb ik nodig voor een Scandinavisch tuinhuis?

Voor een Nordic tuinschuur heb je een ruimte nodig van circa 3 x 4 meter.

Welke voordelen biedt een Scandinavisch tuinhuis mij?

Een Nordic tuinhuis biedt u een aantal voordelen. Enerzijds is hij wind- en weerbestendig, wat hem ideaal maakt voor buitengebruik. Aan de andere kant is hij erg geïsoleerd, waardoor je hem ook in de winter kunt gebruiken. Het is ook visueel aantrekkelijk en past goed bij elk tuinontwerp.

De beste aanbiedingen: