Matrixheggenschaar in een gedetailleerde test [2022]

Als je een fan bent van tuinieren, dan weet je dat een van de belangrijkste hulpmiddelen om je planten gezond en mooi te houden een heggenschaar is. In dit artikel zullen we de Matrix-heggenschaar bekijken om te zien hoe deze zich verhoudt tot andere populaire modellen op de markt. Blijf op de hoogte en leer meer!

  • Matrix heggenscharen worden zowel online verkocht als in bouwmarkten zoals Toom en Baywa, maar ook in supermarkten zoals Kaufland. Het merk omvat voornamelijk elektrische en draadloze heggenscharen, maar ook een heggenschaar met benzinemotor.
  • Het onderscheidende kenmerk van de Matrix heggenscharen is hun rode behuizing. In de meeste gevallen zijn dit standaard heggenscharen. Telescopische heggenscharen en sets voor tuinonderhoud zijn ook verkrijgbaar.
  • Matrixheggenscharen zijn apparaten op instapniveau. Sommige heggenscharen kosten minder dan 50 euro (zonder accu en oplader).

De beste Matrix heggenschaar

BHT 20-51 Li accu heggenschaar, voor Matrix X-ONE systeem, 46cm snijlengte met accu & oplader

test winnaar

De Matrix accuheggenschaar BHT 20-51 Li X-ONE is een krachtige en betrouwbare hulp in de tuin. De lasergesneden en diamantgeslepen messen zijn bijzonder scherp en garanderen schone resultaten. Dankzij de ergonomisch gevormde softgrip handgreep werk je ook voor langere tijd comfortabel. De geïntegreerde veiligheidsschakelaar zorgt ervoor dat de messen snel stoppen. Stationair toerental: 1400 tpm Laserzwaardlengte: 510 mm Lasersnijlengte: 457 mm Tandafstand: 14 mm Beugel: aluminium Looptijd: 55 min Kenmerken: Dubbelwerkende messen Veiligheidsschakelaar Zachte handgreep

  • redelijk goedkoop
  • erg stil
  • uitstekende snijkwaliteit
  • lange batterijduur
  • Batterij en oplader inbegrepen


Het merk Matrix en de bijzondere eigenschappen van de Matrix heggenscharen

Matrix GmbH in Wörth an der Isar was een bedrijf dat tuingereedschap met batterijen, kabels en benzinemotoren ontwikkelde en op de markt bracht. De producten werden in opdracht van het bedrijf in China gebouwd volgens Duitse specificaties en werden grotendeels in Duitsland op de markt gebracht. Matrix GmbH is nu gestaakt wegens insolventie.

Wat onderscheidt Matrix heggenscharen?

Hoewel het bedrijf Matrix failliet is gegaan, zijn er nog steeds Matrix-heggenscharen op de markt. Dit zijn waarschijnlijk aandelen die stilaan worden verkocht.

Matrix besteedt uiteraard aandacht aan draadloze en bekabelde heggenscharen. Het assortiment omvat alleen een heggenschaar met een benzinemotor.

Hoewel deze met 1 pk (750 W) zeer krachtig is, is hij ook erg luid en zwaar. Het apparaat weegt ongeveer 7 kg.

Het is veel te zwaar om lang te werken. Experts raden aan dat een heggenschaar maximaal 3,5 kg mag wegen, anders word je snel moe en moet je vaker je werk onderbreken.

Er zijn in totaal 9 elektrische en draadloze heggenscharen van het merk Matrix. De accumachines worden aangedreven door een 20 V Li-Ion-accu, die ook compatibel is met andere Matrix accumachines.

De belangrijkste aankoopcriteria: Waar moet je op letten bij het kopen van een Matrix heggenschaar

batterij of kabel?

Matrix heggenscharen zijn er in beide varianten. Draadloze heggenscharen zijn het beste voor de meeste tuinbezitters. Ze hebben geen stopcontact nodig en kunnen overal worden gebruikt. De levensduur van de batterij is echter beperkt. Elektrische heggenscharen zijn krachtiger, maar hebben een stopcontact nodig.

ontwerptype:

Matrixheggenscharen worden aangeboden als standaardmodellen of telescopische heggenscharen. Voor de meeste heggen is een standaard heggenschaar de beste keuze. Je kunt hem gebruiken voor het snoeien van kleine tot middelhoge heggen. Als de heg hoger is dan 2 m, is het beter om een ​​telescopische heggenschaar te gebruiken. Hierdoor kun je hoge heggen snoeien zonder dat je op een ladder hoeft te balanceren.

zwaard lengte

Er zijn Matrix heggenscharen met korte en lange messen. Korte zwaardmodellen zijn handig en handig. Ze worden aanbevolen voor kleine heggen en nauwkeurige vormsnoei. Met heggenscharen met lang zwaard daarentegen kunt u sneller werken. Ze zijn het juiste gereedschap voor grote en brede heggen.

snijdikte

Welke snijkracht van de Matrix heggenschaar het beste is, hangt af van de staat van de heg. Bij een dichtbegroeide haag is meestal een lage stekdikte voldoende omdat de takken niet bijzonder dik zijn. Dat is anders bij een oude haag met dikke takken. Daar heb je veel snijkracht nodig zodat de heggenschaar niet steeds vast komt te zitten.

Veelgestelde vragen over Matrix heggenscharen

Wie moet een Matrix-heggenschaar kopen?

De apparaten worden aanbevolen als een goede keuze voor beginners of als tweede apparaat. De batterijvarianten zijn geschikt voor het tuinhuis of de weekendwoning. Ze zijn aan te raden als je maar af en toe een heg moet snoeien en niet veel geld wilt uitgeven aan een professioneel model.

Hoe worden Matrix heggenscharen onderhouden en onderhouden?

Over het algemeen vragen de apparaten weinig aandacht. Maak er echter een gewoonte van om de heggenschaar direct na gebruik schoon te maken, voordat hars en plantensap de kans krijgen om op te drogen op het mes. Als het snijvermogen afneemt en de afgesneden uiteinden rafelen, moet het mes worden geslepen.

Welke voorschriften moeten in acht worden genomen bij het snoeien van heggen?

Tussen 1 maart en 30 september mogen heggen niet worden verwijderd of ingrijpend worden gesnoeid. Tijdens het broedseizoen van de vogels zijn alleen lichte vormsnoei en trimbeurten toegestaan. Overtredingen van de regels worden bestraft met hoge boetes.