Hoge tuinhuistest: de 5 beste in vergelijking

Het kopen van een hoog tuinhuis is een beslissing die zorgvuldig moet worden overwogen. Voordat je koopt, moet je goed nadenken over de functies die je het tuinhuis wilt laten vervullen. Is het alleen bedoeld als bescherming tegen weer en wind, of moet het ook als woonruimte worden gebruikt? Hoeveel ruimte is er beschikbaar? Een hoog tuinhuis biedt veel voordelen. Het beschermt tegen weer en wind en is ook nog eens een mooie blikvanger in de tuin. Ook erg praktisch als je er je tuingereedschap of fietsen in wilt opbergen. Bij het kopen van een hoog tuinhuis moet je letten op de kwaliteit. Er zijn veel verschillende modellen op de markt, van goedkoop tot heel duur. Prijzen variëren afhankelijk van grootte, materiaal en eigenschappen. Het is het beste om een ​​model te kiezen dat bij uw eigen tuin past. Er moet ook rekening worden gehouden met persoonlijke behoeften. Wil je het tuinhuis alleen gebruiken als bescherming tegen weer en wind, of moet het ook als woonruimte dienen? Een hoge tuinschuur is een goede investering die zich terugbetaalt. Het is niet alleen praktisch, maar ook erg decoratief.

  • Een hoog tuinhuis kenmerkt zich doordat deze bijzonder hoog is. Het heeft een zeer goede isolatie en biedt veel ruimte. Het is ook wind- en weerbestendig.
  • Bij het kopen van een hoog tuinhuis moet je zeker letten op de stabiliteit. Want een onstabiel tuinhuis kan snel omvallen in de wind. Ook is het belangrijk dat het tuinhuisje voldoende veerkrachtig is en tegen slecht weer kan. Let daarom bij aanschaf op de relevante certificaten en keurmerken.
  • Een hoog tuinhuis biedt veel voordelen. Bovenal is het beschut tegen de wind, wat erg prettig is bij winderig weer. Bovendien is het licht en luchtig, wat zorgt voor een aangenaam binnenklimaat.

De 5 mooiste hoge tuinhuizen

20%5

Keter Tuinhuis Manor 4x3, Grijs, 1.8m³

Keter Tuinhuis Manor 4×3, Grijs, 1.8m³

  • RUIM WONDER: volume ca. 1,76 m³, kleine afmetingen (buiten: BxDxH: 129x103x196cm), ontworpen om te passen op het gebied …
  • GEMAKKELIJKE ONDERHOUD: Vrijwel geen onderhoud vereist – geen peeling, verwering of vervaging omdat het is gemaakt van …
  • PRAKTISCH EN VEILIG: Afsluitbare enkele deur (slot niet inbegrepen)

Gids: Koop het juiste hoge tuinhuismodel

Bij het kopen van een hoge tuinschuur zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. Zodat ook jij het juiste hoge tuinhuis kunt vinden, hebben we hier de belangrijkste aankoopcriteria voor je samengevat.

Als je op zoek bent naar een hoge tuinschuur voor dikke takken, bekijk dan onze post over hoge tuinschuren voor dikke takken.

snijdikte

De grootte van een hoog tuinhuis is bepalend voor de aankoop. Het mag niet te klein zijn, anders is het niet bruikbaar, en het mag niet te groot zijn, anders wordt het rommelig en kost het meer. Ideaal is een afmeting van ongeveer vier bij vier meter.

snijlengte

Een hoog tuinhuis kan van verschillende materialen gemaakt worden. De meest populaire materialen zijn hout, metaal en kunststof. Bij het kiezen van het materiaal moet worden opgemerkt dat het weerbestendig is en zelfs bij vorst niet smelt. Zorg er ook voor dat het materiaal gemakkelijk te onderhouden is.

veiligheid

Een hoog tuinhuis moet bijzonder stabiel zijn om weer en wind te kunnen weerstaan. Zeker bij zeer hoge tuinhuizen is het belangrijk om op de stabiliteit te letten. Er zijn verschillende methoden om de stabiliteit van een tuinhuis te controleren. Enerzijds kunt u de dakbelasting testen. Om dit te doen, wordt het dak onderworpen aan een bepaalde belasting en wordt de mate van uitzetting gemeten die het aanneemt. Aan de andere kant kun je de windbelasting testen. Hiervoor wordt het tuinhuis op een winderige dag opgesteld en gemeten hoeveel wind het kan weerstaan. Het is belangrijk dat het tuinhuisje in beide tests probleemloos de opgegeven belasting doorstaat.

gewicht

Design is erg belangrijk in een hoog tuinhuis, want het is het middelpunt van de hele faciliteit. Het moet passen bij de andere gebouwen en er aantrekkelijk uitzien. Bij het kiezen moet ervoor worden gezorgd dat de vorm en grootte passen bij de tuin waarin het huis staat. Er zijn veel verschillende modellen, elk met hun eigen voor- en nadelen. De belangrijkste selectiecriteria zijn: – de vorm – de maat – het materiaal – de kleur – de uitrusting

prestatie

De vorm van het dak is cruciaal bij het kopen van een hoog tuinhuis. Er zijn drie verschillende soorten daken: het zadeldak, het schilddak en het lessenaarsdak. Het puntdak is de klassieke dakvorm en wordt het meest gebruikt. Het is symmetrisch en heeft twee gevels van gelijke hoogte. Het schilddak is eveneens symmetrisch, maar heeft een groter dak. Het lessenaarsdak is asymmetrisch en heeft een plat dak. Het is optimaal voor kleine tuinhuisjes omdat het veel ruimte bespaart.

Prijs

Een hoog tuinhuis kan erg duur zijn. Bovenal speelt de maat een beslissende rol. Hoe groter het tuinhuis, hoe hoger de prijs. Wie zo’n tuinhuis wil kopen, moet zich daarom afvragen of hij echt het hele huis nodig heeft of dat een kleiner formaat voldoende is. Ook moet worden opgemerkt dat de montage van een hoog tuinhuis niet erg eenvoudig is en dat hiervoor mogelijk een speciaal montagebedrijf moet worden ingeschakeld. Zo kan de totaalprijs voor een hoog tuinhuis al snel erg hoog oplopen.

FAQ

De beste aanbiedingen: