Greenworks heggenschaartest: de 4 beste in vergelijking

Het evalueren van de beste Greenworks heggenscharen op de markt is een moeilijke taak. Met zoveel merken en modellen is het moeilijk om te weten waar te beginnen. Ga je voor een benzine-aangedreven of een elektrische heggenschaar? Een draadloos model of een bekabeld model? En hoe zit het met de grootte en het gewicht van het mes?

Gelukkig hebben we het onderzoek voor je gedaan en deze uitgebreide gids voor de beste heggenscharen van Greenworks samengesteld. Wij helpen u het juiste model te vinden voor uw tuinbehoeften, of u nu een professionele tuinarchitect of een hobbytuinier bent. Dus laten we beginnen!

 • De heggenscharen van Greenworks herken je op het eerste gezicht aan hun opvallende, lichtgroene behuizing. De Chinese fabrikant biedt een breed assortiment draadloze heggenscharen.
 • Op dit moment omvat het assortiment ongeveer 20 verschillende modellen in verschillende uitvoeringen. Als energiebron worden voornamelijk 24 V en 40 V Li-ion-accu’s gebruikt.
 • Greenworks heggenscharen zijn goedkoop in vergelijking met vergelijkbare producten van andere fabrikanten. Niettemin zijn dit kwaliteitsproducten, wat wordt bevestigd door de goede resultaten van verschillende tests.

De 4 beste heggenscharen van Greenworks

Greenworks accu heggenschaar 40V 61cm snijlengte incl. accu 2 Ah 27 mm tandafstand Dubbele snijmessen Verstelbare handgreep G40HTK2

test winnaar

De Greenworks Snoerloze Heggenschaar G40HTK2 is een krachtig en betrouwbaar apparaat waarmee u uw heg in een handomdraai vormgeeft. De stalen messen met een lengte van 61 cm en een mesafstand van 27 mm zorgen voor efficiënt werken. Dankzij de 90° draaibare handgreep en het lage gewicht van 2,8 kg krijg je comfortabele ondersteuning bij het tuinieren. De Dual Action Blades verminderen trillingen en maken ook indruk met hun lage geluidsniveau. De accu is veelzijdig en compatibel met alle producten van Greenworks in de tuin en in de werkplaats.

 • bijzonder lange batterijduur
 • licht en gemakkelijk te hanteren
 • zeer krachtig
 • uitstekende snijkwaliteit
 • goed uitgebalanceerd


Greenworks Tools accu heggenschaar G40HT61K2 (Li-Ion 40 V 61 cm snijlengte 19 mm tandafstand 3000 sneden/min verstelbare extra handgreep inclusief 2Ah accu en oplader)

Onze favoriet

Met de Greenworks accuheggenschaar G40HT61K2 haal je een krachtig en veelzijdig snijgereedschap in huis voor in je tuin. De heggenschaar heeft stalen messen met een lengte van 61 cm en een mesafstand van 19 mm. Met deze uitrusting kan de heggenschaar grotere heggen gelijkmatig knippen. De 90° draaibare handgreep biedt comfortabele ondersteuning bij het tuinieren. Het lage gewicht van 2,8 kg maakt effectief werken zonder tekenen van vermoeidheid mogelijk. Daarnaast is de heggenschaar uitgerust met Dual Action Blades, die trillingen verminderen en een laag geluidsniveau hebben. De Greenworks 40V accu’s van 2Ah tot krachtige 4Ah zijn veelzijdig inzetbaar en compatibel met veel producten van Greenworks in de tuin en werkplaats.

 • lange batterijduur
 • licht en stil
 • roterende handgreep
 • krachtig


Greenworks draadloze heggenschaar 24 V incl. accu 2 Ah 56 cm meslengte 18 mm snijdikte Verstelbare handgreep Dubbele snijbladen G24HT56K2

spaartip

Met de Greenworks G24HT56K2 accu heggenschaar trim je eenvoudig je heg. De heggenschaar heeft een ergonomische handgreep en een laag gewicht van 2,6 kg, wat zorgt voor comfortabel werken. De Dual Action-messen verminderen trillingen en zorgen voor een gelijkmatige snede van beide kanten. Daarnaast is de heggenschaar compatibel met alle 24V accu’s van 2Ah tot de krachtige 4Ah.

 • comfortabele ergonomische grip
 • scherpe messen
 • licht en evenwichtig
 • van hoge kwaliteit

 • niet zo krachtig als de testwinnaar


Greenworks draadloze heggenschaar 24V dubbele snijbladen incl. batterij 2 Ah 57cm snijlengte 18 mm tandafstand Verstelbare handgreep G24HT57K2

Met de Greenworks G24HT57K2 accu heggenschaar knip je moeiteloos en zonder kabel je heg. De heggenschaar heeft een 2Ah accu en een oplader. Met de gepolijste stalen messen met een meslengte van 57 cm en een mesafstand van 18 mm is de heggenschaar ideaal om uw heg gelijkmatig te knippen. De T-vormige handgreep zorgt voor comfortabel werken, terwijl de dubbelwerkende messen zorgen voor een snijsnelheid van 2.800 CPM en zo trillingen verminderen. Daarnaast heeft de heggenschaar een licht gewicht van slechts 3,12 kg en is daardoor gemakkelijk te hanteren. De Greenworks 24V accu’s van 2Ah tot krachtige 4Ah zijn veelzijdig inzetbaar en compatibel met veel producten van Greenworks in de tuin en werkplaats.

 • aantrekkelijk geprijsd
 • van hoge kwaliteit
 • lange batterijduur en korte oplaadtijden

 • niet compatibel met elke Greenworks-batterij
 • niet zo krachtig als de vorige modellen


Het merk Greenworks en de bijzondere eigenschappen van Greenworks heggenscharen

De apparaten van het merk Greenworks zijn een product van het bedrijf Globe Group, gevestigd in Changzhou, China. Het bedrijf is wereldwijd actief en produceert naast heggenscharen een verscheidenheid aan apparaten. Deze omvatten onder meer:

 • robotmaaier
 • maaimachine
 • grasmaaier
 • boormachine
 • slagmoersleutel

en meer.

Wat onderscheidt Greenworks heggenscharen?

Bij het voeden van hun draadloze apparaten gebruiken de meeste fabrikanten oplaadbare batterijen met een spanning van 18 V of 36 V. Greenworks pakt het anders aan en heeft eigen oplaadbare batterijen ontwikkeld.

Sommige heggenscharen van Greenworks zijn uitgerust met 24 V-accu’s. Er zijn 2 varianten, één met 2 Ah capaciteit, de andere met 4 Ah.

Een bijzonder krachtige serie Greenworks heggenscharen is uitgerust met 40 V accu’s. Deze worden aangeboden met capaciteiten van 2 Ah, 2,5 Ah, 4 Ah en binnenkort 6,5 Ah.

Sommige heggenscharen van Greenworks hebben zelfs 60 V-accu’s. In de variant met een capaciteit van 4 Ah heeft de heggenschaar een looptijd van 2 uur.

Bij de accu’s kunnen normale of snelladers worden besteld.

De belangrijkste aankoopcriteria: waar je op moet letten bij het kopen van een Greenworks heggenschaar

De batterijspanning:

U kunt Greenworks heggenscharen kopen met 24 V, 40 V of 60 V accu’s. De batterijen zijn ook verkrijgbaar met verschillende capaciteiten. Hoe hoger de spanning en hoe groter de capaciteit, hoe hoger echter het gewicht en de prijs. Voor de gemiddelde tuin zou 24V voldoende moeten zijn.

De lengte van het zwaard

Greenworks heggenscharen met een zwaardlengte van ca. 50 cm zijn geschikt voor het knippen van heggen van gemiddelde grootte. Het assortiment van de fabrikant omvat ook heggenscharen met messen langer dan 60 cm. Hierdoor kunt u brede heggen in één keer snoeien zonder stappen te hoeven snoeien. Grote heggenscharen zijn echter erg onhandig voor normaal tuinieren.

Het ontwerp

Als u een Greenworks heggenschaar wilt kopen, heeft u de keuze tussen een standaard heggenschaar of een telescopische heggenschaar. Met de standaard heggenschaar werk je relatief comfortabel op hoofdhoogte. Een telescopische heggenschaar is de betere keuze voor hoge heggen. Hiermee snoei je takken op een hoogte van 3, zelfs 4 m vanaf de grond.

De snijdikte:

Dit criterium is cruciaal als uw Greenworks heggenschaar vooral draait om prestaties. Het doel van een heggenschaar is uiteindelijk om takken en twijgen af ​​te knippen. De snijdikte is de maat voor de maximale dikte van de takken die het mes kan doorsnijden. Sommige heggenscharen van 60 V hebben een snijcapaciteit van 30 mm. Dat is genoeg voor een radicale snoeibeurt. 19 – 23 mm zijn voldoende voor normale verzorging of vormsnoei.

Veelgestelde vragen over Greenworks heggenscharen

Zijn de batterijen compatibel met die van andere apparaten?

Ja, maar alleen met batterijapparaten van Greenworks. Heb je een grasmaaier met een 40 V accu, dan kun je de accu van de grasmaaier gebruiken voor je 40 V Greenworks accuheggenschaar. Er is geen compatibiliteit met batterijen van andere fabrikanten of met verschillende spanningen.

Zijn Greenworks heggenscharen kwaliteitsproducten?

Een aantal heggenscharen zijn getest en hebben goede tot zeer goede cijfers gekregen voor hun kwaliteit. Bovendien behoren sommige modellen met 60 V-batterijen tot de krachtigste apparaten in deze klasse. In verhouding tot de prestaties is de prijs laag.

Waar moet u op letten bij het werken met de Greenworks heggenschaar?

U kunt op elk moment een vorm- of trimbeurt uitvoeren. Radicaal snoeien is verboden van 1 maart tot 30 september. Draag bij het werken met de heggenschaar zeker beschermingsmiddelen: stevige schoenen, handschoenen en een veiligheidsbril of gezichtsbescherming.