Gelakt tuinhuistest: de 5 beste in vergelijking

Gelakte tuinhuizen zien er niet alleen goed uit, maar bieden ook veel voordelen. Ze zijn extreem weerbestendig en duurzaam. Er zijn echter een paar dingen waar u op moet letten bij het kopen van een tuinhuisje. In deze gids leest u waar u op moet letten bij het kopen van een geverfde tuinschuur.

  • Een gelakt tuinhuisje kenmerkt zich door het feit dat er een dun vernislaagje op zit. Dit beschermt het hout tegen weersinvloeden en zorgt voor een mooie afwerking.
  • Als het gaat om de stabiliteit van een geverfde tuinberging, moet u ervoor zorgen dat de frameconstructie voldoende stabiel is. Let ook op de afwerking van het gelakte oppervlak en op een goede kwaliteit van het lakwerk.
  • Een geschilderd tuinhuisje is weerbestendig, duurzaam en ziet er goed uit.

De 5 best geschilderde tuinhuizen

Gids: Koop het juiste geschilderde tuinhuismodel

Bij het kopen van een geverfde tuinschuur zijn er een aantal dingen waar u op moet letten. Zodat ook u het juiste geschilderde tuinhuisje kunt vinden, hebben we hier de belangrijkste aankoopcriteria voor u samengevat.

Als je op zoek bent naar een geverfde tuinschuur voor dikke takken, bekijk dan onze post over geverfde tuinschuren voor dikke takken.

snijdikte

De grootte van een geschilderd tuinhuisje speelt een belangrijke rol bij de aankoop. De meeste modellen zijn verkrijgbaar in een afmeting van ongeveer drie tot vier vierkante meter. Bij grotere modellen tuinhuisjes moet erop worden gelet dat er voldoende ruimte is om ze op te zetten. Zeker bij huisdieren is het belangrijk dat het tuinhuis groot genoeg is om er in te kunnen slapen.

snijlengte

Een geschilderd tuinhuisje is gemaakt van hout. Voordat u koopt, moet u zich informeren over de kwaliteit van het hout. Voor buitenruimtes wordt meestal een hogere kwaliteit gebruikt dan voor binnenruimtes. Buitenruimtes worden zwaarder gebruikt en moeten bestand zijn tegen weer en wind.

veiligheid

Bij het kopen van een geverfde tuinschuur moet aandacht worden besteed aan stabiliteit. Vooral bij weer en wind mag het tuinhuis niet wiebelen en niet wegvliegen. Let er daarom bij het kopen op dat het tuinhuis een goede stabiliteit heeft.

gewicht

Een geschilderd tuinhuisje kan in verschillende kleuren geschilderd worden. Het ontwerp is naar eigen wens aan te passen. Bij het kiezen van het ontwerp moet worden opgemerkt dat het tuinhuis past bij de stijl van de tuin.

prestatie

Let bij het kopen van een geschilderd tuinhuisje op de vorm van het dak. Er zijn tuinhuisdakvormen zoals zadeldaken, lessenaarsdaken, schilddaken of platte daken. Bij een puntdak is het dak verdeeld in twee tegenover elkaar liggende driehoeken, waarbij de achterkant langer is dan de voorkant. Bij een lessenaarsdak heeft het dak een rechthoekig formaat, bij een schilddak is het licht gebogen en bij een plat dak is het plat.

Prijs

Gelakte tuinhuizen zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. De goedkope modellen kosten rond de 200 euro, de dure versies rond de 3000 euro. Een geverfde tuinschuur is in de regel van hogere kwaliteit dan een onbehandelde. Voordat u een geverfd tuinhuis koopt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de verf van hoge kwaliteit is. U moet afzien van goedkope verf, omdat deze snel afbladdert en de kleur niet lang houdbaar is.

FAQ

Welk materiaal is het beste voor een geverfde tuinschuur?

Gevraagd naar het beste materiaal voor een geverfd tuinhuisje, zouden de meeste mensen voor hout gaan. Dat is ook zo, maar er zijn verschillende houtsoorten die verschillend goed geschikt zijn voor een tuinhuis. Voor een tuinhuis moet je zeker een harde houtsoort gebruiken zoals vuren, grenen of lariks, deze zijn zeer weerbestendig en robuust.

Welke kleur is het beste voor een geverfde tuinschuur?

De beste kleur voor een geverfde tuinschuur is wit. Bij andere kleuren is het belangrijk dat de kleur past bij de rest van de gevel. Wit is neutraal en past bij elke kleur.

Hoe lang gaat een verflaag mee op een tuinhuisje?

Een verflaag op een tuinhuisje gaat meestal zo’n vijf jaar mee. Het hangt echter af van hoe goed het schilderij is gedaan en welke materialen zijn gebruikt. Bij regelmatig onderhoud kan het lakwerk langer meegaan.

De beste aanbiedingen: