Driehoekige tuinhuistest: de 5 beste in vergelijking

U wilt een tuinhuis kopen en weet niet zeker of een driehoekig tuinhuis de juiste keuze is? Geen probleem, want in dit artikel leer je alles wat je moet weten over het onderwerp. We laten je kennismaken met de verschillende modellen en geven je tips waar je op moet letten bij de aanschaf. Ook laten we u zien waar u voordelig een driehoekig tuinhuis kunt kopen.

  • Driehoekige tuinhuizen kenmerken zich doordat ze driehoekig zijn. Ze hebben een spitse hoek die uitsteekt in de tuin. Hierdoor is het tuinhuis ook van buiten goed te zien.
  • Bij het kopen van een driehoekig tuinhuis moet worden opgemerkt dat het extreem stabiel is. Stabiliteit wordt vooral bereikt door de verwerking van de materialen en de constructie van het tuinhuis. Goedkope modellen missen vaak stabiliteit, waardoor ze bij harde wind snel kunnen omvallen. Dit is echter niet het geval bij hoogwaardige modellen tuinhuisjes.
  • De driehoekige vorm is ideaal omdat er veel ruimte is voor ramen en deuren. Bovendien kunt u het tuinhuisgedeelte optimaal benutten en bijvoorbeeld ook een balkon integreren.

De 5 leukste driehoekige tuinhuizen

1

ALPHOLZ Alster tuinschuur, houten gereedschapsschuur, 251x139x210 cm, lessenaarsdak, incl. vloer, tuinberging, fietsenstalling, 3m², 19mm wand, incl. dakleer, naturel

ALPHOLZ Alster tuinschuur, houten gereedschapsschuur, 251x139x210 cm, lessenaarsdak, incl. vloer, tuinberging, fietsenstalling, 3m², 19mm wand, incl. dakleer, naturel

  • ✔️ 19 mm WANDDIKTE: tuinhuis met hoogwaardige 19 mm stabiele elementconstructie. Dankzij omringende frames op basis van…
  • ✔️ 19 mm WANDDIKTE: tuinhuis met hoogwaardige 19 mm stabiele elementconstructie. Dankzij omringende frames op basis van…
  • ✔️STABIELE DAKCONSTRUCTIE: De dakconstructie van het houten huis bestaat uit 19 mm massief houten elementen. Uniek…

Gids: Koop het juiste driehoekige tuinhuismodel

Bij het kopen van een driehoekig tuinhuisje zijn er een aantal dingen waar u op moet letten. Zodat ook jij het juiste driehoekige tuinhuis kunt vinden, hebben we hier de belangrijkste aankoopcriteria voor je samengevat.

Ben je op zoek naar een driehoekig tuinhuisje voor dikke takken, bekijk dan ons artikel over driehoekige tuinhuisjes voor dikke takken.

snijdikte

Het driehoekige tuinhuis is in verschillende maten te koop. Er zijn modellen met een footprint van 2,5 meter, 3 meter of 3,5 meter. Houd bij het maken van uw keuze rekening met hoeveel ruimte er in de tuin beschikbaar is en hoeveel ruimte het tuinhuis nodig heeft.

snijlengte

Het materiaal waar een driehoekig tuinhuis van gemaakt kan worden is erg belangrijk. Het moet robuust zijn en bestand zijn tegen weer en wind. Bovendien mag het niet roesten. Het beste materiaal is hout. Het is stevig en heeft een lange levensduur.

veiligheid

Stabiliteit is een belangrijk aankoopcriterium voor een driehoekig tuinhuis. Omdat het wind- en weerbestendig moet zijn en niet mag omvallen bij harde wind of regen. Zorg er daarom bij aankoop voor dat het tuinhuisje stevig staat en goed verankerd is.

gewicht

Het ontwerp van een driehoekig tuinhuis kan heel verschillend zijn. Er zijn modellen met een eenvoudig en modern design, maar ook modellen met een rustieke en natuurlijke uitstraling. Let bij het kiezen daarom goed op welk design het beste bij jouw eigen smaak past.

prestatie

De dakvorm van een driehoekig tuinhuis kan zowel gesloten als open zijn. Bij een gesloten dakvorm is het dak volledig gesloten en biedt het bescherming tegen regen en wind. Bij een open dakvorm is het dak slechts gedeeltelijk gesloten en biedt daardoor geen volledige bescherming tegen regen en wind.

Prijs

Het driehoekige tuinhuis is een exclusief model, welke in verschillende maten verkrijgbaar is. Bij het kiezen van de juiste maat moet er rekening mee worden gehouden dat er voldoende ruimte is voor tuinmeubelen en andere apparatuur. Afhankelijk van de grootte kan het driehoekige tuinhuis tussen de 1.000 en 3.000 euro kosten.

FAQ

Wat zijn de voordelen van een driehoekig tuinhuis?

Driehoekige tuinhuizen bieden het voordeel dat je ze op elke hoek van de tuin kunt plaatsen. Hierdoor heb je ondanks de beperkte ruimte toch een fijne plek om buiten te vertoeven. Daarnaast zijn de driehoekige tuinhuizen zeer stabiele constructies die weer en wind trotseren.

Hoeveel ruimte biedt een driehoekig tuinhuisje?

Een driehoekig tuinhuis heeft een vloeroppervlak van 9 vierkante meter.

Welke materialen worden gebruikt voor een driehoekig tuinhuisje?

Het dak kan worden gemaakt van hout, bitumen, shingles of tegels. De wanden kunnen gemaakt zijn van hout, steen, glas of PVC.

De beste aanbiedingen: