Verzorging en bemesting van lupines [Anleitung]

Lupines zijn prachtige bloemen die in veel verschillende kleuren en maten verkrijgbaar zijn. Ze zijn uitstekend geschikt voor het kweken in tuinen en op terrassen en zijn relatief gemakkelijk te verzorgen. Ze moeten echter regelmatig worden bemest en bewaterd om hun schoonheid te behouden.

Kenmerken

 • groei hoogte: van 60cm tot 120cm
 • groei breedte: van 60cm tot 80cm
 • bloem kleur: violet, rood, roze, wit
 • hoogtijdagen: juni tot augustus
 • Plaats: zonnig
 • Vloer: zanderig tot leemachtig
 • bodemvocht: matig droog tot fris
 • Kalk tolerantie: gevoelig voor kalk
 • NutriĆ«nten hoeveelheid: matig voedzaam
 • Giftig?: giftig
 • Bijvriendelijk?: bij vriendelijke plant

Lees meer over het planten van lupines en het snoeien van lupines.

Hoe vaak moet je lupine water geven?

Lupines zijn vaste planten die zeer lange wortels ontwikkelen. De planten kunnen langer worden dan hun hoge bloeiwijzen. Lupinen hoeven daarom alleen maar jong water te krijgen en hebben geen lange wortels. Oudere exemplaren van het meerjarige geslacht hoeven niet meer te worden bewaterd.

Wanneer moet je lupine bemesten?

Wanneer moet je lupine bemesten? De beste tijd om lupine te bemesten is in het voorjaar voordat ze ontkiemen. Als alternatief kunt u de lupines ook in de herfst bemesten nadat de bloemen zijn gevallen. Welke meststof moet je gebruiken? Zowel organische als minerale meststoffen met een hoog stikstofgehalte zijn geschikt voor alle soorten Lupinus. Gebruik indien mogelijk compost of hoornkrullen als natuurlijk en milieuvriendelijker alternatief voor traditionele kunstmest.

Hoe vaak moet u lupine bemesten?

Lupinen hebben geen kunstmest nodig, maar slaan voldoende stikstof op in hun wortelknooppunten. Daarom wordt de plant vaak gebruikt als groenbemester in de tuin.

Welke meststof is geschikt voor lupine?

Lupines hebben geen kunstmest nodig omdat ze voldoende stikstof in hun wortelknopen opslaan. Lupines zijn zeer geschikt als groenbemester in de tuin en de zaaddozen kunnen na de bloei worden gebruikt voor de veredeling.

Nog meer mooie planten voor in je tuin:

Zijn opgedroogde lupines te redden?

Lupinen hebben geen kunstmest nodig omdat ze voldoende stikstof in hun wortelknopen opslaan. Daarom worden lupines vaak gebruikt als groenbemester in de tuin. Na de bloei kunnen de zaaddozen worden gebruikt voor het nageslacht, omdat het splitsen van een oudere lupineboom problemen oplevert.

FAQ

Zijn lupines kalk tolerant?

Bodem-pH is een maat voor de zuurgraad of alkaliteit. Een neutrale pH wordt als evenwichtig beschouwd, terwijl een pH onder 7 als zuur wordt beschouwd en een pH boven 7 als alkalisch. Veel planten hebben neutrale of licht alkalische grond nodig om te gedijen. Lupines zijn gevoelig voor kalk.

Zijn lupines giftig?

Bepaalde planten kunnen giftig zijn als ze worden ingeslikt, en contact met de huid kan ook irritatie of allergische reacties veroorzaken. Lupinen zijn giftig.

Zijn lupines bijenvriendelijk?

Bijvriendelijke planten zijn niet altijd bijvriendelijk. Veel bloemen lijken misschien op het ongetrainde oog, maar de waarheid is dat sommige veel beter zijn afgestemd op de behoeften van onze zoemende vrienden dan andere. Bijvriendelijke planten worden gekenmerkt door hun hoge nectar- en stuifmeelgehalte en hun wijd open bloemen. Lupines zijn bijvriendelijke planten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.